Ceai Mahmur
Ceaiurile din plante medicinale sunt ideale pentru toate grupele de vârstă în susținerea unui stil de viață sănătos.
Plantele alese pentru acest ceai au următoarele efecte: calmarea stomacului tulburat, ajută funcționarea ficatului suprasolicitat, elimină surplusul de apă din organism, detoxifiază, reîmprospetează, energizează organismul.
Igrediente
Ceaiul Mahmur conține 7 feluri de plante culese din flora spontană a Munților Apuseni.
Denumirea plantelor sunt în patru limbi: română, latină, maghiară şi engleză.
- Păpădie, Taraxum Officinale, Gyermekláncfű, Dandelion
- Salvie, Salvia Officinalis, Orvosi Zsálya, Common Sage
- Mentă, Mentha Piperita, Borsmenta, Peppermint
- Cimbrișor, Thymus Sephyllum, Kakukkfű, Thyme
- Urzică, Urtica Dioica, Csalán, Common Nettle
- Șovârf, Origanum Vulgare, Szurokfű, Oregano
- Sunătoare, Hypericum Perforatum, Orbáncfű, St John’s Wort
Mod de preparare
Pentru o ceaşcă de ceai se pune 250 ml de apă la fiert. Când apa ajunge la punctul de fierbere, se ia de pe foc. Se pune o linguriţă normală de amestec de plante în apa fierbinte. Se acoperă şi se lasă 10-15 minute să se dizolve substanțele active din plante. Apoi se strecoară.
Mod de utilizare
Când se consumă ceaiul?
Ceaiul Mahmur se consumă pe stomacul gol sau cu două ore după mâncare.
Ce cantitate poţi consuma?
1-4 cești pe zi
Notă:
În mod ideal ceaiurile se consumă fără îndulcitor.
Depozitare
A se păstra la loc uscat, ferit de lumină, la termperatura camerei.
Avertisement
Ceaiurile nu sunt medicamente.
În caz de boală sau simptome este recomandat consultarea unui medic.